Viking Line on julkinen osakeyhtiö ja markkinoiden johtava tuotemerkki Pohjois-Itämeren matkustajaliikenteessä. Varustamo tarjoaa matkustuspalveluja, virkistystä ja rahtikuljetuksia aluksillaan Gabriella, Mariella, Amorella, Rosella, Viking Cinderella, Viking XPRS sekä uudella lippulaivallaan Viking Gracella.
Viking Line kuljetti vuonna 2012 yli 6,3 miljoonaa matkustajaa, 613 000 henkilöautoa ja 117 000 rahtiyksikköä.

Lisätietoja: www.vikingline.com

Ennakoinnilla varmuutta tulostamiseen

QFIX toimittaa Viking Linen koko tulostin ja monitoimilaitekannan huoltopalvelut. Palvelu kattaa kaikki Viking Linen tulostimet.

Prosessit kuntoon

Aikaa ennen QFIX:n palvelua Viking Linen käytössä olevien tulostimien ylläpito ja huoltotoimet piti tilata useista paikoista. Riippuen valmistajasta ja laitteen sijainnista, sekä mahdollisesti laitteen sisäisestä omistajasta, huoltokutsu oli tehtävä aina eri tavalla ja eri paikkaan. Lisäksi tilastojen valossa osassa laitteita huoltotarve oli merkittävän suuri.

Ratkaisuna palvelu

QFIX:n ratkaisu koostui seuraavista osista: kartoitus, optimointi ja ennakointi. Ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin laitteet tarkkaan yksilötasolla, kartoituksen jälkeen hallitusti ja jatkuvasti optimoitiin laitekantaa vastaamaan asiakkaan käyttötarvetta. Ja käyttövarmuuden maksimointi varmistettiin ennakoivilla huolloilla. Lisäksi kaikkien laitteiden ylläpito ja tukipyynnöt ohjattiin kaikki QFIX:n asiakaspalveluun, jossa on tarkka tieto laitteista ja laitteisiin liittyvistä mahdollisista poikkeuksista.

Palvelu otettiin käyttöön ensin pienellä pilotilla ja sen jälkeen laajennettiin hallitusti koskemaan kaikkia Viking Linen toimipaikkoja ja laivoja.

Jatkuva palvelu varmistaa sen että laitekanta pysyy toimintakuntoisena ja tulostaminen ei keskeydy koskaan.

QFIX on osaava ja palveleva huoltokumppani.

Krister Nordman

Viking Line