Tietokoneissasi liikkuu hurja määrä erilaista dataa, lähtien käynnistyslevyn tarvitsemista komentoriveistä ja päätyen yksittäisiin asiakirjoihin, kuviin, teksteihin, esityksiin jne.

Yhtä tärkeää kuin on se, että asiakirjamme säilyvät on se, että itse kone ja sen ohjelmistot toimivat kunnolla. Varmistaminen on joka tapauksessa viisasta, ja erityisesti niissä tapauksissa, että käytössä on yritykselle räätälöityjä ohjelmistoja, se muuttuu kriittiseksi toimenpiteeksi.

Olipa yrityksesi minkä kokoinen tahansa, perinteinen ajatus siitä, että tiedostosi ovat turvassa koska olet ottanut niistä kopiot muistitikulle kannattaa unohtaa kokonaan. Sen tilalle tulee luoda asianmukainen tiedostojen varmistamisen suunnitelma.

Kun annat ammattilaisen kuten QFIX hoitaa käytännön työn ja valvonnan sinun ei tarvitse itse murehtia asiaa sen kummemmin. SInun ei tarvitse opetella lokien lukemista, kryptauksen tai tietokantojen varmistamisen salaisuuksia ja silti voit olla varma siitä, että työsi säilyy tallessa eikä bisnes odottamatta keskeydy pitkiksi ajoiksi.

Mitä varmistetaan, minne ja millä aikataululla riippuu siitä kuinka usein data päivittyy ja millainen on budjettisi. Lisäksi varmistamisessa kannattaa huomioida vähintään seuraavat asiat:

Minkä arvoista data sinulle on

Osa tiedostoistasi voivat olla yhdentekeviä ja vanhentuneita muistiinpanoja, osa taas bisneksellesi elintärkeitä ohjelmistoja joiden yhtäkkinen toimimattomuus voisi aiheuttaa miljoonavahingot.

Ongelmia ehkäisee kun olet selvillä siitä, mikä osa datastasi on kriittistä ja mikä sellaista, että sen palauttaminen hätätilanteessa joutaa odottaakin muutaman päivän.

Kauanko tietojen tulee säilyä

Osa datasta on sellaista jonka säilytysaikaan liittyy lakeja, kun taas toiset tiedostot voitaisiin tai kenties jopa täytyy hävittää heti kun niihin liittyvä projekti on saatu päätökseen.

Kenen vastuulla varmistukset ja palautukset ovat

Yrityksessä on hyvä laatia selkeä ohje siitä, keneen tulee olla yhteydessä jos ongelmia ilmenee.

Missä varmistustiedostoja säilytetään

Fyysisen levytilan tai nauhavarmistuksen rinnalla kannattaa aina käyttää pilvipalveluita. Niistä datan palauttaminen voi toki olla hitaampaa, mutta ne tarjoavat erittäin joustavan ja edullisen tavan kaksinkertaiseen varmistamiseen.

Kaikki pilvipalvelut eivät ole samanlaisia varsinkaan mitä tietoturvaan tulee, joten niitä valitessa kannattaa aina konsultoida ammattilaista. 

Autamme mielellämme tässäkin asiassa. Ota yhteyttä arkisin p. 020 741 8080 tai tällä lomakkeella:

Fill out my online form.