Tietotekniikan kierrättämisessä on omat niksinsä, siinä kun ei riitä, että kiinnitetään huomiota ympäristön saastumiseen ja luonnonvarojen haaskaamisen. Lisäksi on pidettävä huolta tietoturvasta, jotta vältytään ongelmilta eikä päädytä iltapäivälehtien lööppeihin.

Keräsimme muutaman kierrätykseen liittyvän vinkin joilla teidänkin yrityksenne voi säästää isojakin summia vuodessa, samalla kun tulee tehtyä ympäristölle iso palvelus. 

Kovalevyt

Tavalliset tietokoneen HD-kovalevyt, sekä nykyisin myös SSD- (solid state drive) levyt voidaan kierrättää täysin tietoturvallisesti. SSD-levyt toimivat  tietokoneen massamuistina, ja ovat käytännössä kiintolevyjä jossa ei ole mekaanisia osia.

Takana ovat ajat, jolloin näitä levyjä ei voitu tietoturvallisesti tyhjentää ja käyttää uudelleen ja ne piti tuhota. Sittemmin yhteistyökumppanimme, suomalaisen teknologiayritys Blanccon ohjelmisto sai Viestintäviraston hyväksynnän SSD-levyjen tiedonhävitykseen.

Esimerkiksi palvelimien käytöstä poistetut SSD-levyt ovat usein edelleen käyttökelpoisia ja voidaan tyhjennyksen jälkeen käyttää uudelleen pöytäkoneissa ja läppäreissä.

Kun siis hankit meiltä uusia IT-laitteita, huolehdimme puolestasi poistuvien laitteidesi kovalevyjen tyhjennyksen ja osien ja monitoreiden kierrättämisen asianmukaisesti.

Vanhat laitteet ja näytöt eivät koskaan kuulu roskalavoille ja kaatopaikoille!

Tulostimet ja monitoimilaitteet

Tulostimien ja monitoimilaitteiden varaosat ovat – aina kun mahdollista – vaihtoyksiköitä. Sinunkin laitteistasi irrotetut osat palautuvat tehtaalle, jossa niistä uusiokäytetään kaikki mahdollinen ja vaihdetaan vain kuluvat komponentit. Esimerkiksi laitteiden metalliosat eivät käytössä normaalikäytössä kulu lainkaan joten ne kannattaa käyttää uudelleen.

Huollattaminen on siis monellakin tapaa ympäristöteko.

Värikasetit

Myös kaikki meille palautuvat tyhjät värikasetit kierrätetään. Toimitamme asiakkaillemme prosessin yksinkertaistamiseksi valmiin kierrätyslaatikon johon tyhjentyneet kasetit voi heittää.

Dokumentit

Tiesitkö, että OCR- (optic character recognition) eli tekstintunnistusteknologia mahdollistaa asiakirjojen sähköistämisen, millä voidaan vähentää toimisto- ja varastotilaa usein melko radikaalistikin? Alkuperäisdokumentit kannattaa tietysti kierrättää tietoturvallisesti, eli silppurin tai asiakirjojen tuhoamispalvelun kautta. Meiltä kannattaa pyytää tähän apua varsinkin jos paperipino on iso ja toimiston silppuri pieni.

Matkapuhelimet

Ja viimeisenä vinkkinä: ethän unohda kierrättää käytöstä poistuneita matkapuhelimia, jotka sisältävät runsaasti muun muassa metalleja teollisuuden uusiokäyttöön. Jos vaihdatat meillä näyttöjä, hoidamme automaattisesti romut oikeaan osoitteeseen.

Fill out my online form.