Tietomurroista on valitettavasti tullut yrityksille arkipäivää. Tilastotiedot kertovat huolestuttavan asian: on aivan tavallista, että sellaisen huomaaminen vie kuukausia aikaa.

”Financial firms take an average of 98 days to detect a data breach and retailers can take up to 197 days, according to new research.” Lähde: ZDNet

Toisin sanoen tietomurron havaitsemiseen on mennyt näillä kahdella toimialalla keskimäärin 3-6,5 kk aikaa siitä kun varsinainen hyökkäys yrityksen tietoverkkoon on tapahtunut. Siinä ajassa ongelmat ehtivät levitä jo varsin laajalle.

Toinen Ponemon Institute:n tekemä tutkimus paljasti, että 65% – kaksi kolmesta – tietomurrosta johtui inhimillisistä virheistä, puutteellisista ohjeista tai käyttäjien tekemistä laiminlyönneistä. Siis asioista joihin yrityksessä pitäisi voida itse vaikuttaa.

Vahinkojen korjaamiseen joudutaan käyttämään vuosittain älyttömiä summia rahaa joka on aina pois liiketoiminnan kehityksestä ja tuloksesta.

Suojasit kyllä koneet mutta jätit tietoturvaan ammottavan aukon

Jo vuosia firman tietokoneet, läppärit ja tietoverkot on suojattu salauksin ja niiden käyttäjien tulee erikseen tunnistautua voidakseen tehdä niillä töitä.

Harvempi yritys sen sijaan tiedostaa, että talossa on täysverisiä tietokoneita joihin on edelleen helppo murtautua kun tietää mitä tekee. Niissä on kovalevyt, käyttöjärjestelmät, muistit, sähköpostin lähetysmahdollisuus ja verkkoyhteydet.

Nämä tietokoneet hoitavat tulostamista, skannaamista ja asiakirjahallintaa

Kuten tästä videosta näkee, monitoimilaite käy myös vaikka pelaamiseen.
(Lue alkuperäinen artikkeli: ”Hacking Canon Pixma Printers”.)

Seuraukset voivat olla vakavia

Mikä tahansa verkkoon tai itse tulostimeen liitettävä laite; tietokone, älypuhelin, tablettitietokone, muistitikku, kamera jne. jotka käyttävät USB-porttia tai wi-fi -yhteyttä voi syöttää tulostimeen tai piirturiin haittaohjelman. Sellaisen seurauksena arkaluonteisia dokumentteja voidaan kopioida, varastaa, väärentää ja levittää väärille tahoille.

Mikä pahinta, haittaohjelma kuten kiristysohjelma – ransomware – voi levitä sitä kautta jopa kaikkialle muualle yrityksen tietoverkkoon ja aiheuttaa yritykselle valtavat taloudelliset ja tuotannolliset vahingot.

Miksi tulostuksen turvallisuus laiminlyödään

Sinänsä ei ole ihme, ettei tulostuksen turvallisuuteen ole välttämättä panostettu. Sehän tarkoittaa sitä, että pitäisi ottaa kantaa yli 200:aan eri turvallisuusasetukseen ja jos ei omaa osaamista ole, on helpompi olla vain ajattelematta koko asiaa tai toivoa, ettei ongelmat satu kohdalle.

Tähän ongelmaan meillä on tarjota HP-laiteympäristöön tarkoitettu automatisoitu ratkaisu joka suojaa niin laitteet, kuin itse datan ja dokumentitkin. Hoidamme myös puolestasi kaiken siihen liittyvän työn kartoituksesta asennukseen ja asetusten valintaan. Peruspaketti pitää sisällään 10 laitetta, mutta mikään ei estä ottamasta sitä käyttöön myös pienemmissä laiteympäristöissä.

Mitä itse voit tehdä tulostuksen suojaamiseksi

  • Ensiksikin varmista etteivät tulostimesi näy julkisissa verkoissa, ja että hallintatunnuksen oletussalasana on vaihdettu.
  • Toiseksi: ohjeista laitteiden käyttäjiä huomioimaan turvallisuusseikat.

Päivitä laitteet

Uusimmissa HP PageWide -monitoimilaitteissa turvallisuudesta on huolehdittu paremmin kuin koskaan, mutta se on vain yksi näiden laitteiden mukanaan tuomista eduista. Lisäksi niillä tulostaminen on nopeampaa kuin ennen, edullisempaa kuin ennen ja tulostusjälki ammattilaislaatua.

Silti niiden hinnat on voitu pitää edullisina: esimerkiksi kuvan A3-kokoisen HP PageWide Manage MFP P77740ds -monitoimilaitteen saat käyttöösi jopa alle sadan euron kuukausi-investoinnilla.

Pyydä lisätietoja puhelimitse 020 741 8080 tai alla olevalla lomakkeella jos tahdot varmistaa, ettei yrityksesi kuulu siihen enemmistöön jonka tietojen varastaminen ei vaadi hienostuneita hakkerointitaitoja.

Tästä kaaviosta näet 11 tulostuksen turvallisuuteen liittyvää uhkaa joita kannattaa ohjeita laadittaessa pohtia.

HP-JetAdvantage-Security-Manager

Pyydä meidät apuun täyttämällä tämä lomake:

Fill out my online form.