Microsoft Copilot on Microsoftin tekoälykumppani, joka kattaa kaikki Microsoftin sovellukset. Se tulee maksutta käyttöön Windows 11 -päivityksen mukana Edge-selaimeen ja Bing-hakuihin, mutta Microsoft 365-sovellusten kanssa toimiakseen tarvitaan maksullinen lisenssi.

Mitä sillä tekee? Kannattaako siitä maksaa? Tässä muutama vastaus näihin kysymyksiin.

Teams-kokouksen muistiinpanot

Copilot tekee puolestasi tiivistelmän kokouksen sisällöstä, miten keskustelu kulki, mitä päätettiin, mitä sovittiin tapahtuvan seuraavaksi, ja jopa analysoi millaisissa tunnelmissa kokoustettiin. Näistä muikkareista on iloa myös niille, jotka eivät ehtineet mukaan eivätkä jaksa katsoa koko tallennetta.

Vastaa meileihin

Copilot löytää meileistä etsimäsi asian, tiivistää viestisi, haistelee fiilikset ja kirjoittaa vastauksen puolestasi kun kerrot sille pari olennaista tärppiä.

Entäs ne muut sovellukset?

Copilot analysoi Excel-dataa ja muuttaa sen visuaaliseen muotoon parilla pyynnöllä. Se luonnostelee Word-kirjeet, tarjoukset ja esityslistat, korjaa kielioppivirheitä, muuntaa Word-dokumenttisi Powerpoint-esitykseksi ja päinvastoin – noin niinkuin alkajaisiksi.

Organisoi töitäsi

Copilot yhdistää tietoja joita se löytää kalenteristasi, Teamsin keskusteluista ja kokousmuistioista, Word-, Excel- ja Powerpoint-dokumenteistasi sekä meileistä ja säästää sinulta manuaalisen työn vaivan ja tottakai runsaasti aikaa. 

Microsoft Copilot hoitaa siis aika monta perinteistä assarihommaa, eli siinä mielessä siitä kyllä kannattaa maksaa joku kymppi kuussa – vielä kun se saataisiin pienempienkin yritysten käyttöön. Tämän kirjoitushetkellä marraskuussa 2023 se on tarjolla vain Enterprise-lisenssien yhteydessä ja vähintään 300 koneeseen kerralla. 

Pyrimme pitämään sinua ajan tasalla Copilotin tarjoamista mahdollisuuksista tämän blogin ja 3 asiaa -uutiskirjeemme välityksellä. Tilaa se maksutta sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella!