Olet juuri tekemässä jotakin tosi tärkeää hommaa, kun tietokoneesi ilmoittaa, että siihen olisi saatavilla päivityksiä. Ärsyynnyt, koska juuri nyt ei millään ehtisi moiseen laittaa aikaansa, joten klikkaat ”muistuta myöhemmin” ja jatkat töitäsi, ja ehkä ajat päivityksen koneeseen viikkoa-kahta myöhemmin…

Jos tämä kuulostaa tutulta, et suinkaan ole yksin. Tässä piilee kuitenkin vaara jos toinenkin. 

Ensisijainen syy järjestelmien jatkuvaan päivittymiseen on haavoittuvuuksien paikkaaminen. On hyvä ymmärtää sekin, että jos koneesi on liitettynä yrityksen verkkoon ja siihen pääsee joku haittaohjelma, se voi jatkaa sinun koneeltasi eteenpäin ja muuttua myös työkavereiden ongelmaksi.

Turvallisuusjuttujen lisäksi ohjelmistopäivitykset saattavat sisältää paranneltuja tai kokonaan uusia ominaisuuksia, tai kenties laite- tai ohjelmistoyhteensopivuuteen liittyviä parannuksia. Toisin sanoen tavoite saattaa olla myös helpottaa ja vauhdittaa työtäsi.

Päivitysten ajoa ei siis kannata viivytellä kovin pitkään.

Pari lisävinkkiä, joiden avulla pidät huolen tietoturvasta ja koneen toimivuudesta:

Jos et ole valinnut koneesi asetuksista mahdollisuutta ajaa päivitykset automaattisesti, pidä huoli siitä, että tarkistat ne itse säännöllisesti. 

Jos asennat uusia ohjelmia – varsinkin niitä ilmaisia – tee aina ensin pikainen tarkistus googlaamalla mitä niistä on sanottu.

Jos tarvitset asiantuntevaa apua tai haluta kysyä lisätietoja päivityksiin liittyen, soita meille 020 741 8080 tai laita viestiä tulemaan vaikkapa tällä lomakkeella:

Fill out my online form.