Toisinaan voisi olla tarvetta saada tiedostoja tulostettua kännykästä tai tabletista, eikä se mahdotonta olekaan. Mobiilitulostamisen helppous ja yksinkertaisuus on toistaiseksi kuitenkin riippuvainen itse laitteista joita käytät tulostamiseen, joten täysin yleispäteviä ohjeita on mahdotonta antaa.

 

Osa laitteista vaatii erillisen ohjelmiston asentamisen, toiset eivät. Myöskään aivan kaikki tulostimet eivät tue mobiilia tulostamista.

Siksipä on suosittua mieluummin lähettää tulostettava tiedosto sähköpostiin tai pilveen ja käyttää sen printtaamiseen jotakin pöytäkonetta.

Mitä siis täytyy tehdä jotta mobiili tulostaminen toimisi?

HP:ltä löytyy mainio vaiheittainen käyttöopastus suomeksi täältä

Verkkopalvelu antaa sinun valita laitteen josta aiot tulostaa: Apple, Android, Windows-tabletti, Chromebook tai Amazon Kindle ja ohjaa sinut eteenpäin askel kerrallaan.

Jos tulostin on muu kuin HP, katso lisäohjeita näistä linkeistä:

Applen sivuilta löytyy ohjeet kuinka iOS-laitteissa oleva AirPrint-sovellus toimii, sekä lista yhteensopivista tulostimista

Google Playsta löytyy vaihtoehtoja tulostinajureista jotka asentuvat Android-laitteisiin 

Pilvitulostus

Tämä on lainaus Googlen sivuilta:

”Google Cloud Print on uusi tekniikka, joka yhdistää tulostimesi verkkoon. Google Cloud Printin avulla voit käyttää kotona ja töissä olevia tulostimia päivittäin käyttämiesi sovelluksien kautta ja jakaa tulostimet myös muiden käyttäjien kanssa. Palvelu toimii puhelimella, tablet-laitteella, Chromebookilla, tietokoneella ja muilla verkkoyhteyttä käyttävillä laitteilla.”

Palvelua tukevat tulostinmallit löydät täältä.

Jos tarvitset apua mobiilitulostamiseen liittyvissä asioissa, ole yhteydessä meihin!

Fill out my online form.